Cuma, Aralık 10, 2010

Genç tavuklar rahatsız!


Doktor prostat muayenesi sırasında fiili livatada bulundu haberi çıkarsa eğer gazete ve televizyonlarda, doktorların meslek kuruluşlarının ayaklandığını gördük geçmişte “bütün doktorlar kötü gösteriliyor” diyerek. Aynısını hemşireler, Uğur Dündar’ın hışmına uğramış fırıncılar gibi birçok meslek dalı ve iş alanında da yaşadık. Nedense memlekette bir mesele haber olduğu vakit o meseleye kıyısından köşesinden değen herkes gündemin merkezine oturduğu hissine kapılıyor. “Popstarlaşma” kaygısıyla da ilişkilendirmiyor değilim bunu. Diğer yandan bu fırsatçılıkta o meslek alanının sorunlarını da gündemin kıyısına köşesine sıkıştırma ihtiyacı da etkin oluyor tabii.

Son günlerde memleketin gündeminin büyük bir kısmı ‘dayak yiyen gençler ve yumurta’ malum. Gün itibariyle çeşitli bakanlar, AB zırıltısı sorumlusu, TÜSİAD, Cumhurbaşkanı, Başbakan, muhalefet unsurları, belediye başkanları konuyla ilgili konuştu. Yumurtanın besin değerine de dem vuran var, faşizanlık olarak gösteren de, tehditler savuran da var sonradan yan çizen de. Tarih çok seyrek gösterir bu ülkede ama öğrencilere bile söz verildi çeşitli TV kanallarında ve gazetelerde. Peki kim konuşmadı? Şöyle biraz sınırları zorlayın bu yumurta işinde konuşmayan birileri var, hadi tahmin edin...

Kayseri Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Afyon, öğrencilerin protestolarında yumurta kullanmalarına kızmış;

“Yumurta atmak sektöre bir hakarettir. Bu tarz art niyetli düşüncülerine karşıyız. Kimse yumurtayı protestolarına alet etmesin. Yumurta bir nimettir, bu şekilde atılmasına karşıyız”

Yumurta fiyatlarının beklenenin çok altında seyrettiğini de ifade eden Afyon, “Yumurtanın fırlatılması bizim işimize gelmez. Tüketim kışın olması gerektiği seviyede değil” diye sürdürmüş sözlerini. Bu kadarı da olur mu? Oldu bile ve çok ciddiyim bu bir zaytung.com haberi değildir. Radikal’de okudum bak kaynak gösteriyorum. Nimetle şaka olmaz diyor adam, farkında değil gençlerin yumurta satışlarına cüzi de olsa katkı yaptığının.

Bir tek tavuklar kaldı. Kimse onlara mikrofonu uzatmıyor, iki gıdaklamasına müsaade etmiyor. Oysa ben biliyorum, bunu hissediyorum genç tavuklar da durumdan oldukça rahatsız. Sloganlarını belirlediler ve eyleme geçmeye hazırlanıyorlar; “gün gelir devran döner, horoz domalır tavuk gömer.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder