Perşembe, Ekim 21, 2010

Fatmagül bir gün, beyinlerimiz her gün..


Ne tecavüzcü milletmişiz yahu.. Bir saf akıl yürütme var bizim memlekette, Müslüman ülkeyiz ya ‘avrupada ahlak çökmüş arkadaş, bizim gibi namuslu değiller.” Bu akıl yürütmeyi yapan safdiller tabii günde en az 6 gazeteyi didik didik okumak için benim gibi en az 3-4 saatlerini harcamıyorlar. Bu saflığın sosyolojik açıdan izahını üstlenmeyeceğim, zira bu memlekette olan biten her şey artık beni öylesine yoruyor ki, kaçıp gitmekten başka bir şey düşünemez oldum. Radikal’den Pınar Öğünç yazmış, tereddütsüz altına imzamı çakarım bu sözlerin;

“Öyle durumlar oluyor ki, o gazete kupürünü, televizyon haberini, her neyse yanınıza alıp herhangi bir ülkenin konsolosluğuna başvursanız, size sorgusuz sualsiz iltica hakkı verirler, bu ülkede yaşanamayacağına tereddütsüz onlar da ikna olur.”

Diziyi izlemedim, meşhur olan tecavüz sahnesini de. Uğruna yazılmış o kadar çok şey okudum ki, izlememe gerek bile kalmadı. O yazılıp çizilenlerin de dizi yapımcılarının tam da istediği şey olduğunun farkındayım. Elden bir şey gelmiyor. Bizim memlekete has bir hastalıktır, ‘suyunu çıkarırız biz ölesiye.’ Cem Yılmaz bir espri yapar, 73 milyon ağız sakız gibi çiğneye çiğneye canını çıkarır, o da yetmez 5 kat daha bayat bir hale gelene kadar da versiyonları türetilir. Bu tecavüz meselesinde de böyle oldu, üretilen iğrençlikleri akıl izah edemiyor lakin türemeye de devam ediyor.


Buyurun buradan yakın. Fatmagül’ün şişmesi yapılıyormuş, patentini de almışlar hatta. Haberi yapan gazetemsi kağıt parçasının cin fikirli muhabir bozmasının yumurtlaması mıdır yoksa diğer cin fikirli kıt akıllı üretici firmanın sloganı mı bilmem, “ister tecavüz et, ister koynuna al yat.”

Kaçın kurtarın kendinizi, eline almış, niyeti bozmuş bir güruh var peşinize düşmüş ve hiçbir yer güvenli değil. TV ekranında o ‘şey’ler Fatmagül’e değil dimağınıza kaldırılmıştır, sürekli olarak da girip çıkmaktadır. Hala yakalanmadıysanız da bir kuytuda sizi bulmaları an meselesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder