Salı, Ocak 04, 2011

“Ben bilmem başbakanım bilir”

Milletvekili nasıl seçilir? Bir genel seçim yapılıyor ve birileri de gidip oy veriyor, en çok oyu alanlar sırasıyla vekil oluyor da, bundan öncesini soruyorum. Bağımsız vekil adayı olmayı dışında bırakalım, partilerin milletvekili adayları kim tarafından ve neye göre belirleniyor diye biraz kafa yoralım. AKP’nin milletvekili adaylarını Tayip Erdoğan evine kapanıp aday adayları üzerinde titizlikle çalışma yaparak belirliyor bunu biliyoruz. Bu aday adayları arasından, partinin milletvekili adayı yapılacaklar bazı kriterlere göre sıyrılıyor. Tabii ki biz bu kıstasları tam olarak bilmiyoruz, kapalı kapılar ardında dönen pazarlıkları da aynı şekilde. Yalnız dün itibariyle bir ölçütü öğrenmiş bulunuyorum ve kamuoyuna ilan etmekten gurur duyarım; “şakşakçılık”. Biz bunu zaten biliyorduk demeyin, dün bunu gülmekten karnıma ağrılar girmesine sebep olacak şekilde tescillediler.

Grup toplantısında pek sevgili Başbakan’ımız ne kadar asfalt döktüklerini anlatıyor vekil tosuncuklarına. Neyi onaylayacağını kaçırmamak için sürekli kafa sallamaktan sallabaş olan milletim vekilleri konuşmayı algılamaya çalışıyor. Diğer yandan pür dikkat alkış zamanının gelmesini bekliyorlar. Kendi dönemlerinde, 2 gün sonra çökecek yollar için cemaatten asfaltçıları nasıl zengin ettiklerini göstermek üzere sunumunu görsellerle destekleyen Başbakan bir harita çıkarıyor. 2002 öncesi yani kendi dönemlerinden önce memlekette asfalt durumunu gösteren haritayı herkes görebilsin diye sağa sola gezdirirken vurguyu biraz fazla kaçırınca milletim vekilleri de sanıyor alkış sırası geldi, koyveriyorlar alkış, kıyamet, ıslık, tufan.

E sen bunları seçerken zekâ kıpırtısından önce başka kıpırtılarını ölçüt olarak alırsan sonra sorarsın tabii “yahu bunu niye alkışlıyorsunuz” diye. Zaten ne desen alkışlayacaklar, ona göre ayıklanmış öyle programlanmışlar. Sen de es verme konusunda cömert davranınca “aman alkışlamadık diye padişahımız bize kızar” diyip hareketleniveriyorlar. Balık yedir onlara balık, zekâ açar. Ya da at bunları daha zeki yeni modelleri çıkmış onlardan al, işine gelirse tabii.

Mutlaka dinlenmesi gereken bir sabah türküsü paylaşayım tam yerine oturur;

Grup Çığ - Sekiz Öküz:

http://video.mynet.com/hortumcu197897/grup-cig-sekiz-okuz/847976/

Bu da olayın cereyan-ı elenktrinki, vidyo olaraktan:

http://video.ntvmsnbc.com/alkis-yanlis-yerde-girince.html

1 yorum: